nalesniki_jurajska_ikona

Czekoladowe naleśniki z truskawkami i bakaliami

autor: • 5 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dziś polecamy pożywne i lekkostrawne śniadanie. Bakalie i pełnoziarnista mąka to sposób na smukłą linię. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”. W przepisie wykorzystano wodę mineralną Jurajska z dodatkiem wapnia
SKŁADNIKI:
- 5 łyżek mąki żytniej z pełnego ziarna
- 4 białka jaj
- 75g jogurtu naturalnego
- 4 łyżki otrębów żytnich
- 1 łyżeczka kakao
- 5 truskawek
- 1 łyżeczka rodzynek
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka suszonych jabłek
- stewia
- 1 szklanka wody mineralnej z dodatkiem wapnia – Jurajska

PRZYGOTOWANIE:
Białka jaj ubić na pianę. Otręby, mąkę, jogurt, kakao i rozgniecioną stewię (około 7-8 tabletek) połączyć. Dodać ubitą pianę z białek. Smażyć naleśniki na patelni teflonowej (w razie konieczności dodać odrobinę oleju kokosowego). Gotowe naleśniki posypać siekanymi orzechami, rodzynkami oraz suszonymi jabłkami. Dodać pokrojone truskawki. Podawać ze szklanką wody mineralnej z dodatkiem wapnia.

Kaloryczność: 454 kcal
Białko: 28 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 54 g

nalesniki_jurajska_ikona

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>