feta-grejfrut

Feta z migdałami i grapefruitem

autor: • 8 stycznia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- 50 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1 pomidor
- 1/2 grapefruita
- 1/2 czerwonej papryki
- kilka listków sałaty rzymskiej
- 15 migdałów
- 1/2 niewielkiej cebuli dymki
- 1 łyżeczka pestek dyni
- szczypta pieprzu białego
- gałązka świeżego rozmarynu

Przygotowanie:
Liście sałaty ułożyć na talerzu. Dodać pokrojoną fetę, paprykę, pomidora i cebulę. Wycisnąć 1 łyżeczkę soku z grapefruita, a pozostałą część pokroić na drobne kawałki i dodać do sałatki. Posypać pestkami dyni, migdałami i rozmarynem. Doprawić odrobiną pieprzu i polać wyciśniętym wcześniej sokiem z cytrusa.

Kaloryczność: 261 kcal
Białko: 13 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 14 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>