indykkapusta

Indyk z kapustą kiszoną i rozmarynem

autor: • 8 grudnia 2013 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- 150 g chudego mięsa z indyka
- 150 g kapusty kiszonej
- 300 g mrożonej mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka)
- 2 łyżki mielonego siemienia lnianego
- 1/2 łyżeczki kminu
- 1/2 cebuli
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- pieprz cytrynowy, szczypta soli
- niewielka gałązka rozmarynu

Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę, wraz z cebulą podsmażyć na patelni teflonowej, następnie dodać pokrojoną i odsączoną, kiszoną kapustę. Doprawić pieprzem, szczyptą soli i kminem. Pozostawić na patelni przez około 10-12 minut mieszając co chwilę. Pod koniec smażenia dodać rozmaryn i mielone siemię lniane.
Warzywa ugotować na parze z odrobiną soli. Ostudzić i polać oliwą z oliwek.

Kaloryczność: 348 kcal
Białko: 33 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 18 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>