2

Krem z awokado i kokosem

autor: • 24 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

 Składniki:

- 1 całe awokado

- 1/3 brokuła

- 1/3 kalafiora

- 250 ml bulionu warzywnego

- 1 łyżeczka mielonego siemienia lnianego

- 2 łyżki wiórek kokosa

- szczypta soli, pieprz, chili, suszona pietruszka

 

Przygotowanie:

Do bulionu dodać brokuła oraz kalafiora. Gotować przez 3-4 minuty, a następnie zmielić blenderem. Odstawić na 10 minut. Awokado obrać i usunąć pestkę, umieścić w blenderze, dodać siemię lniane, przyprawy, wywar z warzywami i dokładnie zmiksować. Posypać wiórkami kokosa oraz suszoną pietruszką.

 

Kaloryczność: 319 kcal

Białko: 3 g

Tłuszcz: 31 g

Węglowodany: 7 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>