1013808_850087548338831_402009610843912876_n

Krem z groszku i awokado

autor: • 23 lipca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Groszek, awokado i marchewka to bardzo dobre połączenie. Dzisiejsza propozycja, może być ciekawą i zdrową formą przekąski!

Krem z groszku z awokado i marchewką

Składniki:
- 75 g zielonego groszku z puszki
- 1/2 awokado
- 100 g mrożonej marchewki typu baby
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 limonki
- szczypta soli, pieprz, odrobina gałki muszkatołowej
- 3/4 szklanki wody

Przygotowanie:
Groszek umieścić w garnku, zalać wodą i gotować przez około 3 minuty. Dodać drobno posiekany czosnek, przyprawy i sok z limonki, a następnie zmiksować blenderem na jednolitą masę. Marchewkę umieścić na sitku i polewać ciepłą wodą przez około 30 sekund, następnie dodać do groszkowego kremu i gotować przez 3-4 minuty. Na koniec obrać awokado i zmiażdżyć dokładnie widelcem, wymieszać z kremem i udekorować listkiem bazylii.

Kaloryczność: 184 kcal
Białko: 4 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 15 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>