Niskokaloryczna-zapiekanka-a'la-lasagne_ikona

Niskokaloryczna zapiekanka a’la lasagne

autor: • 23 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

- 100 g polędwicy z indyka

- 3 białka jaj

- 1 marchewka

- 1 seler

- 3 filiżanki szpinaku

- 2 łyżki tartego sera typu cheddar

- 1 łyżeczka oleju kokosowego

- ząbek czosnku

- sok z 1/2 cytryny

- mieszanka włoskich ziół

 

Przygotowanie:

Mięso ugotować, w trakcie gotowania dodać marchewkę i selera (na 3-4 minuty). Warzywa wyjąć by nie stały się nadmiernie miękkie. Ugotowane mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem kokosowym. Dodać posiekane warzywa. W blenderze zmielić białka jaj ze szpinakiem, włoskimi ziołami, ząbkiem czosnku i sokiem z cytryny. Powstałą masę wlać do mięsa, a następnie posypać tartym serem. Zapiekać w piekarniku przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

 

Kaloryczność: 337 kcal

Białko: 38 g

Tłuszcz: 13 g

Węglowodany: 17 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>