chleb

Pełnowartościowy chleb

autor: • 4 lutego 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- filiżanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 1/2 filiżanki płatków żytnich
- 1/2 filiżanki otrębów owsianych
- 150 g chudego twarogu
- 4 białka jaj
- 100 ml przegotowanej wody
- szczypta soli, pieprz, suszony czosnek, włoskie zioła
- 2 łyżki sezamu

Przygotowanie:
Do mąki dodać przyprawy, sezam, zmielone w blenderze płatki żytnie oraz otręby. Następnie dodać twaróg i ubite białka jaj. Wymieszać ciasto w razie konieczności podlewając ciepłą wodą. Uformować kształt chleba i umieścić go na blasze lub foremce. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.

Kaloryczność (całego chleba): 489 kcal
Białko: 44 g
Tłuszcz: 9 g
Węglowodany: 58 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>