kanapka

Pełnoziarniste pieczywo z tuńczykiem i twarogiem

autor: • 2 stycznia 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- 100 g tuńczyka z puszki (z wody)
- 75 g serka wiejskiego o obniżonej zawartości tłuszczu
- 3 niewielkie kromki pieczywa pełnoziarnistego
- 5-6 pomidorków koktajlowych
- 1/4 czerwonej cebuli
- 1 łyżeczka oleju lnianego
- odrobina świeżego rozmarynu, biały pieprz, suszony koperek

Przygotowanie:
Tuńczyka wymieszać z serkiem i olejem, dodać siekaną cebulę, pokrojone pomidory i świeży rozmaryn. Doprawić przyprawami, a następnie ułożyć na pieczywie.

Kaloryczność: 351 kcal
Białko: 29 g
Tłuszcz: 7 g
Węglowodany: 43 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>