kompletwedlina_ikona

Pełnoziarniste pieczywo z wędliną

autor: • 10 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dziś prezentujemy pomysł na pyszną, lekką kanapkę z pieczywem Marathon i sosem czosnkowym w roli głównej. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”

SKŁADNIKI:
- 2 kromki pieczywa MARATHON
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- kilka listków sałaty lodowej
- 80 g chudej wędliny z indyka
- 1/2 pomidora
- 3 łyżeczki greckiego jogurtu o obniżonej zawartości tłuszczu
- 1-2 ząbki czosnku
- mieszanka ostrych przypraw (chilli, pierz, curry), szczypta soli

PRZYGOTOWANIE:
Pieczywo polać oliwą z oliwek. Ułożyć sałatkę oraz kawałki wędliny. Jogurt wymieszać z tartym (lub drobno siekanym czosnkiem), mieszanką ostrych przypraw oraz szczyptą soli. Powstałym czosnkowym sosem polać kanapki. Udekorować pokrojonym pomidorem.

Kaloryczność: 400 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 12 g
Węglowodany: 51 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>