rolady_wolowe

Rolada wołowa z fety i szpinaku

autor: • 14 maja 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- 150 g polędwicy wołowej
- 150 g świeżego szpinaku
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- 60 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
- 2 łyżeczki jogurtu naturalnego
- czarny pieprz, szczypta soli
- gałązka rozmarynu, papryczka chilli
- sok z 1/2 cytryny

Przygotowanie:
Szpinak zmiksować w blenderze na jednolitą masę. Dodać oliwę z oliwek, sok z cytryny i jogurt. Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć odrobiną soli oraz pieprzem i podsmażyć na patelni teflonowej przez 1-2 minuty z każdej strony, pocierając rozmarynem i przekrojoną papryką chilli. Następnie na mięsie ułożyć pokruszoną fetę, oraz szpinak. Zawinąć i związać sznurkiem. Wstawić do piekarnika do temperatury 180 stopni Celsjusza na 30 minut.

Kaloryczność: 314 kcal

Białko: 41 g
Tłuszcz: 14 g
Węglowodany: 6 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>