_MG_6912-Edit-kopia

Ryż z indykiem i suszoną śliwką

autor: • 18 stycznia 2017 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

- 80 g ryżu basmati
- 120 g filetu z indyka
- 8 suszonych śliwek
- 100 g mieszanki sałat
- 50 g selera naciowego
- 1 ogórek kiszony
- 2 łyżeczki masła Gee
- cebula dymka
- 15 g tartego parmezanu
- zioła prowansalskie
- biały pieprz
- curry
- szczypta soli
- 2 łyżeczki octu jabłkowego

 _MG_6912-EditPrzygotowanie:

Ryż ugotować, przełożyć do miseczki i pozostawić do ostygnięcia na około 3 – 4 minut. Dodać masło oraz curry i dokładnie wymieszać. Filet ponacinać i w zagłębieniach umieścić suszone śliwki, doprawić ziołami prowansalskimi oraz białym pieprzem i umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 170 stopni Celsjusza na około 15 minut. Sałatę połączyć z selerem i cebulą, skropić octem i doprawić odrobiną pieprzu i soli. Gotowe mięso podawać z ciepłym ryżem posypanym parmezanem oraz przygotowanymi wcześniej warzywami.

Kaloryczność: 652 kcal
Białko: 35 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 92 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>