salatka_konspol_ikona

Sałatka grecka z wędliną

autor: • 2 czerwca 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dodanie wędliny do klasycznej sałatki greckiej to doskonały sposób na stworzenie pożywnej, smacznej i dietetycznej przekąski. Autorem przepisu jest Jacek Bilczyński, trener gwiazd i dietetyk, autor książek – „FIT jest sexy!” i „FIT od kuchni”. W przepisie wykorzystano wędlinę Konspol.

SKŁADNIKI:
- 50 g sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu
- 50 g kiełbasy krakowskiej podsuszanej Light Konspol
- 4 pomidory cherry
- 1/3 ogórka zielonego
- kilka listków sałaty rzymskiej
- 5 czarnych oliwek
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- biały pieprz, zioła prowansalskie

PRZYGOTOWANIE:
Ser pokroić, połączyć z kawałkami sałaty, oliwkami, pokrojoną wędliną, ogórkiem i pomidorem. Doprawić przyprawami, polać oliwą z oliwek i udekorować listkiem mięty lub bazylii.

Kaloryczność: 229 kcal
Białko: 21 g
Tłuszcz: 13 g
Węglowodany: 7 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>