salatka

Sałatka z tuńczykiem i słodko-kwaśnym sosem

autor: • 4 listopada 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- 100 g tuńczyka z wody
- 1 jajo
- 1 pomidor
- 3-4 rzodkiewki
- 1 sałata rzymska mini
- 1 łyżka pestek dyni
- 2 łyżeczki oleju z awokado
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1-2 tabletki stewii

Przygotowanie:
Jajo ugotować na twardo, pozostawić do ostygnięcia. Tuńczyka odsączyć z wody, połączyć z pokrojonym pomidorem, rzodkiewką i sałatą, a następnie posypać pestkami dyni. Dodać jajo pokrojone na ćwiartki. Stewię rozkruszyć, a następnie wymieszać z octem i olejem z awokado. Gotowym sosem polać sałatkę. Udekorować bazylią.

Kaloryczność: 315 kcal
Białko: 26 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 10 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>