sernik

Sernik na zimno z bakaliami

autor: • 29 października 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:
- 150 g półtłustego twarogu
- 75 g greckiego lekkiego jogurtu
- 2 łyżeczki żelatyny spożywczej
- 8-10 tabletek stewii
- 50-60 ml wody
- 2 łyżki rodzynek
- 2 łyżki siekanych orzechów włoskich
- 2-3 krople aromatu śmietankowego

Przygotowanie:
Ser zmielić w blenderze. Dodać grecki jogurt i ponownie zmielić (czynność tę najlepiej powtórzyć kilka razy, do uzyskania gładkiej, jednolitej masy). Dodać orzechy, rodzynki i aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W odrobinie gorącej wody rozpuścić stewię oraz żelatynę. Dodać do masy serowej, wymieszać, a następnie umieścić w foremce. Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Kaloryczność: 352 kcal
Białko: 37 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 15 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>