1489289_778504278830492_717646662_n

Tuńczyk i awokado

autor: • 22 lutego 2014 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Dużo protein, zdrowego tłuszczu i znikoma zawartość węglowodanów, czyli prosta, smaczna sałatka. Jeśli nie macie pomysłu na kolację, to znakomita propozycja

 

Sałatka z tuńczykiem i awokado

Składniki:
- 120g tuńczyka z wody
- 1 jajo
- 1/2 awokado
- 10 orzechów laskowych
- 1/2 czerwonej papryki
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- czarny pieprz

Przygotowanie:
Jajo ugotować na twardo i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać tuńczyka, pokrojoną paprykę, awokado oraz orzechy. Ocet połączyć z sokiem z cytryny i polać sałatkę. Doprawić pieprzem.

Kaloryczność: 325 kcal
Białko: 29g
Tłuszcz: 21g
Węglowodany: 5g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>