_MG_6952-Edit-kopia

Wieprzowina z warzywami i awokado

autor: • 20 stycznia 2017 • Kuchnia, NajnowszeKomentarze: (0)

Składniki:

- 150 g łopatki wieprzowej bez kości
- 150 g mieszanki sałat
- 2 łyżeczki masła klarowanego
- 1 pomidor
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1 marchewka
- 1 awokado
- 1/2 cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 20 g suszonych śliwek
- pieprz, szczypta soli,
- papryka chili w proszku

_MG_6952-EditPrzygotowanie:

Mięso podzielić na mniejsze kawałki, umieścić na 20 – 30 sekund w wrzącej wodzie, następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym, doprawić pieprzem, solą, natrzeć ząbkiem czosnku, polać masłem i umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 160 stopni Celsjusza na około 20 minut.

Sałatę umyć, połączyć z pokrojonym pomidorem, papryką, suszonymi śliwkami i marchewką pokrojoną w paseczki. Awokado obrać ze skóry, pokroić na mniejsze kawałki, doprawić sokiem z cytryny, siekanym czosnkiem, papryką chili i odrobiną pieprzu, a następnie rozgnieść widelcem na formę sosu. Na koniec mięso połączyć z warzywami i sosem z awokado.

Kaloryczność: 576 kcal
Białko: 25 g
Tłuszcz: 36
Węglowodany: 38 g

Pin It

Podobne artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>